Kan iedereen bij Het Eindhovens Popkoor?
Ja! Als je van zingen houdt en gemotiveerd bent, hebben we zeker een popkoor dat bij jou past. We hebben verschillende popkoren met ieder een eigen profiel. Bekijk op de site welk koor jou het meest aanspreekt en kom vrijblijvend een keer langs op onze gratis kijkrepetitie. Aanmelden voor een kijkrepetitie kan HIER.

Voor welke leeftijd zijn jullie koren?
Onze popkoren zijn voor iedereen vanaf 18 jaar. Je bent dus nooit te oud om bij Het Eindhovens Popkoor te komen. Wel hebben we een overwegend modern pop-repertoire, dus je moet natuurlijk wel enigszins ‘jong’ van geest zijn.

Welk popkoor is geschikt voor mij?
Dat ligt aan je ervaring, ambitie en natuurlijk je eigen voorkeur. Onze popkoren Goud, Zilver en Brons doen voornamelijk Engelstalig poprepertoire. Ons Oranjekoor doet alleen Nederlandstalig repertoire. Koor Goud is voor de ambitieuze (koor)zanger met liefst al wat ervaring op zak. Je moet thuis zelfstandig nummers kunnen instuderen a.d.h.v. bladmuziek en luistervoorbeelden. Ook treden we meerdere keren per jaar op. Voor koor Zilver ligt het tempo wat lager en hoef je niet zelfstandig nummers te kunnen instuderen. Dit doet het koor samen met de dirigent tijdens de repetities. Je moet het repertoire wel zelf bijhouden. Koor Brons is voor de beginner die graag bekend wil raken met meerstemmig zingen en het plezier van samenzang. Dit koor heeft een klein wisselend repertoire dat je ook niet actief hoeft bij te houden. Ons jongste koor, Het Eindhovens Pubkoor, is een groot gezelligheidskoor. Wekelijks werken we aan leuke meerstemmige nummers, die even de dagelijkse routine doen vergeten. We hebben een aanstekelijk repertoire van moderne popsongs én klassiekers, die iedereen zou meezingen in een café of pub.

Kan ik overstappen van het ene koor naar het andere?
Jazeker. Mocht je er gaandeweg achter komen dat het popkoor waar je voor hebt gekozen teveel van je vraagt. Of juist dat het je te weinig uitdaging biedt. Dan kun je vrijblijvend een keer komen kijken bij een ander koor om te ervaren of dat beter aansluit. Stuur dan even een mail naar administratie@popkooreindhoven.nl

Hoeveel bedraagt de contributie?
• Goud: €39,50 per maand
• Zilver: €36,50 per maand
• Brons: €33,50 per maand
• Oranje: €33,50 per maand
• Pubkoor: €36,50 per maand
* De eerste kijkrepetitie is altijd gratis

Waarom hebben de koren verschillende prijzen?
Dat heeft te maken met de kosten die we moeten maken voor het desbetreffende koor. Je kunt hierbij denken aan dirigentkosten, kosten van de arrangementen (bladmuziek), accommodatie en het aantal externe workshops dat aangeboden wordt. Ook doen we bijv. met popkoor Goud jaarlijks een professionele studio-opname, waar we een mooie videoclip bij laten maken.

Kan ik ook contant betalen of op factuur?
Nee. Wij maken gebruik van een maandelijkse automatische incasso.

Hoe schrijf ik me in voor het popkoor?
Na de kijkrepetitie kun je een inschrijfformulier meenemen. Op het moment dat we dit formulier ingevuld en ondertekend terug ontvangen ben je inschreven. Je kan het formulier de volgende repetitie meenemen en overhandigen aan je dirigent of maak er met je mobiel een (duidelijke) foto van en mail het naar: administratie@popkooreindhoven.nl

Hoe vaak wordt er gerepeteerd?
We repeteren met onze koren wekelijks van 20:00 tot 22:00 uur met uitzondering van de schoolvakanties. In de praktijk komt dit op 40 repetities per jaar. Het Pubkoor repeteert in de zaal van POPEI en de andere popkoren in de zaal van Blue Collar Hotel. Beiden gelegen in het Klokgebouw op Strijp S in Eindhoven. Voor onze actuele agenda, klik HIER.

Wordt er ook opgetreden?
Ja! Al onze koren staan minimaal één keer per jaar op het podium. Natuurlijk is deelname hieraan niet verplicht.

Moet ik noten kunnen lezen?
Nee. Wel maken we vaak gebruik van uitgeschreven partijen op bladmuziek. Je leert hier gaandeweg mee om te gaan tijdens de repetities. Je zult snel merken hoe handig het is als je weet hoe je bladmuziek moet ‘lezen’.

Hoe kan ik me voorbereiden?
Als je je inschrijft voor één van onze koren, ontvang je van ons de login code voor de repetitiepagina van jouw popkoor. Hierop staan de liedjes die we doen, uitschreven in tekst en bladmuziek, alsmede luistervoorbeelden per partij. Deze partijen zijn eigendom van Het Eindhovens Popkoor en mogen niet verstrekt worden aan derden.

Hoe weet ik tot welke stemgroep ik behoor?

Daar kom je vaak snel genoeg achter tijdens de repetities. Onze dirigent zal je hierin ook adviseren. Ook kun je best een keer wisselen om uit zoeken wat voor jou het prettigst is.

Wie is mijn dirigent?
Dirigent is eigenlijk een term waar we ons niet meer helemaal in kunnen vinden. Verwacht bij ons geen strenge met een stok zwaaiende meneer voor het koor. Onze popkoren worden geleid door een team van energieke dames, die allemaal een muziekopleiding hebben genoten en zelf professioneel met zang en muziek bezig zijn. Kijk op onze website bij ‘Team’ om ze beter te leren kennen.

Moet ik auditie doen?
Nee. Zolang er plek is, is iedereen welkom. Wij geloven dat iedereen kan zingen in een koor als je maar gedreven bent en bereid bent er voor te werken. Bij ons popkoor Goud hanteren we wel een proefperiode van 1 maand.

Ik sta op de wachtlijst, hoe lang gaat dat duren?
Dat is moeilijk te zeggen. Als het maximum aantal leden van een koor bereikt is, nemen we even geen nieuwe leden meer aan voor dat koor. Mocht er weer plek vrijkomen, dan wordt je hier z.s.m. van op de hoogte gesteld. Het staat je ook vrij om alvast bij een ander popkoor van ons te beginnen dat wel nog plek heeft en op een later moment over te stappen.

Wie bepaald wat er gezongen wordt?
In principe is de dirigent verantwoordelijk voor het repertoire. Wel kun je natuurlijk je wensen kenbaar maken, die zullen altijd in overweging genomen worden.

Hoe kom ik aan zo’n gaaf Het Eindhovens Popkoor T-shirt?
Die kun je bestellen in de webshop van SingShop! Klik HIER.

Kan ik op elk moment mijn lidmaatschap opzeggen?
Ja. Wij hanteren wel een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen kan via mail naar administratie@popkooreindhoven.nl